Daily Newspaper

Nobel Prize: Physics


Kum 2020 Nobel Prize (Physics) chu a zahve Roger Penrose hnenah pek niin a zahve dang chu Reinhard Genzel leh Andrea Ghex te hnenah pek an ni.

Roger Penrose hian Albert Einstein a general theory of relativity chu mathematical method hmangin a theory chuan black holes insiam a thlen dan a hmuchhuak a.

Reinhard Genzel leh Andrea Ghez te pahnih chuan hmuh theih loh thilrit tak ni siin kan galaxy a arsi te a hel kual dan hmuchhuak thungin supermassive black hole hi tuna sawifiah theihna kan neih awm chhun a ni bawk.

Andrea Ghez hi Donna Strickland, Maria Goeppert Mayer leh Marie Curie hnua hmeichhia Noble Prize Physics dawng leh thei hmasa ber a ni.

Goran K. Hansson, secretary-general of the Royal Swedish Academy of Sciences chuan he award hian 10 million Swedish kronor dollar 1.1 million aia tam) a ken tel thu a sawi.

(THE AIZAWL POST – Ramchhung)

The Aizawk Post

Full>> ePaper Subscribe

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy